Дієтологи розповіли, які п'ять ягід найефективніше допомагають скинути вагу

Вже настало літо, і багато українців все ще хочуть скинути вагу, і саме в цей період у них є секретна зброя-ягоди. Інформаційний портал "Новий час"розповів, які п'ять ягід дієтологи вважають найефективнішими в скиданні ваги.

Для початку варто прояснювати, що думка про те, що для того, щоб схуднути, потрібно морити себе голодом — шкідливе оману, так як є — можна і потрібно, а що є — це вже інше питання. Клітковина, корисні жири, поживні речовини, вітаміни і мінерали можуть допомогти організму розпрощатися із зайвою вагою. Багато літні ягоди містять в собі ці елементи, за рахунок чого і корисні при схудненні.

Перша ягода-Полуниця. Ця ягода знижує рівень цукру та інсуліну в крові. Крім того, основний антиоксидант полуниці не дає діяти ферменту, який перетворює крохмаль в простий цукор. Таким чином, в крові стає менше простих цукрів, що є ключем до зниження ваги.

Друга корисна ягода-малина. У ній міститься кетон, речовина, яка надає жиросжигающий ефект. Кетон малини дозволяє не дати рости кількості загального і вісцерального жиру.

Далі експерти відрізняють чорницю, яка, за підсумками досліджень, уповільнює процес формування жиру. Справа в тому, що ці ягоди зупиняють ферментування нових жирових клітин зміною ліпідного обміну.

Четверта важлива ягода-ожина. У ній містяться вітаміни А, сі в, А також антиоксиданти і клітковина, що робить ожину ідеальною для схуднення. Крім того, ожина малокалорійна, хоча і дає відчуття ситості.

П'ята, остання ягода, яку рекомендують експерти-суниця. Вона налагоджує травлення, покращує відтік жовчі і допомагає позбутися від зайвої води. Крім того, вона прискорює метаболізм, а велика кількість клітковини насичує і очищає кишечник.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, які популярні продукти провокують хронічні хвороби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, яка їжа призводить до передчасного старіння.

Також "Hyser" писав, що дієтолог пояснив, в чому небезпека розігрітих макаронів.