Напевно багато хто помічав у себе на тілі синці, які невідомо звідки і як взялися. Як правило, їх появу списують на необережність і неуважність. Однак фахівці озвучили справжню причину.

Як пишуть зарубіжні ЗМІ посилаючись на дані медиків, причини появи синців на тілі можуть бути різні, нерідко це прояв захворювання крові. Також гематоми можуть свідчити про інші захворювання, системні або інфекційні.

Що потрібно знати про синці? Це наслідки пошкоджень капілярів, розташованих під шкірою. Якщо не вдарився, а гематома є, значить, капіляри пошкодилися з іншої причини.

Якщо синці без причини з'являються регулярно, значить, капіляри страждають через якийсь системний внутрішній збій в роботі організму.

Так, наприклад, часта поява безпричинних синців може бути свідченням нестачі корисних речовин, таких як: К, С, В12, цинк, залізо, цитрин, рутин, катехін і кверцетин.

Гематоми на тілі можуть з'являтися через погане згортання крові. Здатність крові згортатися можуть погіршити болезаспокійливі, наприклад, аспірин або ібупрофен.

Низький рівень тромбоцитів в крові підвищує ризик виникнення гематом. Тромбоцитопенія часто розвивається також в період вагітності, при імунних розладах і лейкозі.

Один з перших симптомів лейкемії (раку крові) - поява синців неясного походження по всьому тілу. Це знову-таки пов'язано з різко погіршилася згортанням крові.

Також поява синців можуть бути симптомом цукрового діабету. При хворобі судини стають більш ламкими, кров гірше згортається.

Якщо ви регулярно спостерігаєте у себе синці, гематоми невідомого походження - це привід терміново звернутися до лікаря.

При цьому варто також враховувати, що синці, які з'явилися з незрозумілої причини, можуть бути особливістю організму. Так, наприклад, люди з білою і чутливою шкірою частіше страждають від синців і це не є хворобою.

Раніше "Нyser" писав про те, що названа їжа, що призводить до передчасного старіння.

Також наш портал повідомляв, медики назвали перші ознаки раку шкіри.

Нагадуємо, 7 потужних продуктів харчування, які затримують появу зморшок.