В Україні хвороби серця займають провідне місце серед інших захворювань.

Експерти в усьому світі шукають способи своєчасного лікування даного захворювання, адже воно небезпечне не тільки для здоров'я людини, але і його життя.

При серцевому нападі відбувається гостра нестача кровопостачання серцевого м'яза через закупорку тромбом або спазму артерії, що живить серце.

Найважливішим для профілактики і лікування серця світові фахівці вважають правильне харчування. Дослідження американських вчених показало, що один з найпопулярніших продуктів допоможе знизити ризик виникнення серцевого нападу і це оливкова олія.

Відзначається, що було проведено дослідження, в якому взяли участь майже 64 тисячі жінок і 35,5 тисяч чоловіків, яке тривало з 1990 по 2014 рік. На початку дослідження у всіх учасників не було раку, хвороб серця та інших хронічних захворювань. Кожні чотири роки вони відповідали на анкети про своє харчування і спосіб життя.

Фахівці з'ясували, що ті люди, які щодня вживали по одній столовій ложці оливкової олії щодня, скоротили ризик виникнення серцево-судинних захворювань на 15%, а ризик ішемічної хвороби серця – на 21%.

Також наголошується, що заміна однієї чайної ложки олії, маргарину, майонезу або молочного жиру такою ж кількістю оливкової олії знизила ризик серцево-судинних захворювань на 5% і ішемічної хвороби серця на 7%.

Але не тільки оливкова олія корисно для здоров'я людини. Також користь принесе кукурудзяна, рапсова або соєва олія.

Раніше Hyser писав про те, що Оля Полякова показала, які гриби вживає на відпочинку.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали продукти, які небезпечно заморожувати в холодильнику.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чому так важливо опинитися від насіння раз і назавжди.