Експерт розповіла, що додають у фальсифікат молока, на який можна наштовхнутися в магазинах

На прилавках українських магазинів все частіше можна наштовхнутися на фальсифікат молока, в який додають соду, антибіотики і навіть миючі засоби. Деякі підробки зовсім не містять молочного жиру, при цьому на смак такий продукт практично неможливо відрізнити від справжнього молока. Про це розповіла голова правління ГО "Споживча довіра" Олена Куликова в коментарі порталу obozrevatel.

Олена Куликова заявила, що в самих "нешкідливих" випадках молочні жири можуть замінити рослинними. Це не так сильно позначиться на здоров'ї, але організм не отримає корисних речовин, які містяться в якісному молоці. Однак нерідко в фальсифікати молока додають і більш небезпечні речовини, зокрема соду і миючі засоби. За допомогою цих компонентів псевдовиробники збільшують жирність фальсифікату. Також є по мікробіології якість продукту не дуже, то сода може трохи осадити бактеріальну флору. В молоко можуть додавати навіть перероблений курячий жир і марнотрати, які несуть небезпеку для організму людини.

Найчастіше фальсифікат потрапляє на прилавки від невеликих виробників. При цьому визначити якісний це продукт чи ні можна тільки в лабораторії. На смак обидва продукти, швидше за все, будуть ідентичними. Експерт радить купувати продукцію великих виробників у великих торгових мережах. Це гарантує більш ретельний контроль якості.

Найвища ймовірність наштовхнутися на фальсифікат в невеликих магазинах або на базарах, де ціни трохи нижче і люди намагаються заощадити. При виборі молока експерт радить звернути увагу в яких умовах зберігається продукт, а також перевірити термін придатності. Якщо умови зберігання порушені, то термін придатності продукту зменшується в рази.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про фальсифікат масла, яким можна отруїтися: як вибрати якісний продукт.

Також наш портал інформував, що експерти виявили в Україні курятину з сальмонелою.

Нагадаємо, що АТБ потрапив у гучний скандал через свою продукцію.